ukenru
kriz-vogon-ta-kolyuchiy-drit-v-natsgvardiyi-proyshli-pokazovi-zmagannya

Крізь вогонь та колючий дріт: в Нацгвардії пройшли показові змагання

 • 23650 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Серед бійців Національної гвардії відбувся кваліфікаційний іспит на право носіння берета з відзнакою, передає кореспондент УНН.

В одній із військових частин під Києвом відбувся фінал змагань за право носіння берета з відзнакою. З поміж кілька сотень учасників, у фінал потрапив 51 військовий. Уперше в історії цих змагань участь брали дві жінки - військовослужбовці з Західного оперативно-територіального об’єднання НГУ.

Бійці відпрацьовували важкі нормативи спрямовані на фізичну та психологічну підготовку ведення бойових дій. Учасники у повному споряджені проходили такі випробування: колючий дріт, смуга перешкод, марш кидок на 10-12 км для чоловіків та 5-6 км для жінок, біг з переступанням автомобільних шин, які щільно викладені на землі з використанням димових шашок та запалених покришок, силові випробування, бойова стрільба з різних положень в обмежений час і спаринги з інструкторами з рукопашного бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ визначили кращий танковий взвод 

Для створення психологічного тиску з гучномовця на полігоні лунали звуки, які імітують бойові дії та вівся вогонь з навчальної зброї.

Ті бійці, які вкладуться в нормативні показники отримають берет з відзнакою. Це показник найкращої підготовки бійця, гвардієць, який має таку відзнаку вважається найкращим. Сам берет синього кольору і його ще називають кроповим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські льотчики показали вищий пілотаж на п'яти авіашоу в Європі

Українські Національні Новини

Мультимедіа