ukenru
krimskomu-aktivistu-visunuli-nove-zvinuvachennya-cherez-obrazliviy-post-pro-putina

Кримському активісту висунули нове звинувачення через "образливий" пост про Путіна

 • 14381 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. В окупованому Криму ялтинського журналіста і блогера Євгена Гайворонського звинуватили в новому правопорушенні за ст. 20.3.1 Адміністративного кодексу Росії - "побудження до ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності" за пост у соціальній мережі Facebook щодо президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляє "Крим.Реалії", із посиланням на адвоката Гайворонського Олексія Ладіна, інформує УНН.

"31 жовтня Гайворонського доставили із спецізолятора в підконтрольний Росії Ялтинський міський суд для розгляду справи", - повідомив адвокат Гайворонського Олексій Ладін.

У справі вказується, що Гайворонському висувають адміністративне звинувачення через пост на його особистій сторінці в Facebook від 7 жовтня.

"Опублікував текстовий коментар щодо президента Росії, згідно з висновком експерта, є висловлюванням, в яких негативно оцінюється особа, позначене як "Президент В.В. Путін", за ознакою належності до державної влади. Даний коментар виражений в непристойній формі з використанням ненормативної лексики, ніж висловив явну неповагу до суспільства, держави, органів, що здійснюють державну владу в Росії", - йдеться в протоколі про адміністративне правопорушення.

Як повідомлялося раніше, підконтрольний Росії Мировий суд Ялти заарештував ялтинського активіста, блогера і журналіста Євгена Гайворонського на 15 діб.

Вказано, що Гайворонського звинуватили в ухилянні від лікування наркозалежності за статтею 6.9.1. російського Кодексу про адміністративні правопорушення (Ухилення від проходження діагностики, профілактичних заходів, лікування від наркоманії та (або) медичної та (або) соціальної реабілітації в зв'язку з вживанням наркотичних засобів).

Українські Національні Новини

Політика