ukenru
krimskiy-sud-zavtra-rozglyane-klopotannya-zakhistu-i-umerova-pro-nadannya-yim-lingvistichnoyi-ekspertizi

Кримський суд завтра розгляне клопотання захисту І.Умерова про надання їм лінгвістичної експертизи

 • 7720 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Завтра кримський суд розгляне клопотання захисту заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова стосовно відмови слідчим ФСБ надати копію висновку лінгвістичної експертизи. Про це І.Умеров написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"У понеділок, 19 грудня, о 15.00, в суді Київського району міста Сімферополя, на вулиці Воровського, відбудеться розгляд клопотання, поданого моїми адвокатами", - написав він.

І.Умеров пояснив, що вони намагаються оскаржити дії слідчого ФСБ, який відмовив надати копію висновку лінгвістичної експертизи.

Саме цей висновок, за його словами, є найголовнішим аргументом звинувачення. При цьому у захисту, додав він, через відсутність тексту цієї експертизи можливості обмежені.

Нагадаємо, 12 травня екс-прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила, що слідчі ФСБ РФ порушили проти Ільмі Умерова кримінальну справу за статтею про екстремізм.

Затримання, обшук і порушення кримінальної справи, зміст в психіатричній лікарні для проведення примусової судово-психіатричної експертизи заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова викликало сильний громадський і міжнародний резонанс.

Українські Національні Новини

Політика