ukenru
krimskiy-plavets-zdiysniv-zapliv-u-pamyat-pro-represiyi-krimskikh-tatar

Кримський плавець здійснив заплив у пам'ять про репресії кримських татар

 • 14790 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Вчора, 20 квітня, у тимчасово окупованому Севастополі відомий кримський плавець-марафонець Олег Софяник здійснив заплив з нагоди трагічної дати — 75-ї річниці депортації кримськотатарського народу. Про це повідомляє УНН із посиланням на блогера Заїра Кадирова у Facebook.

"Сьогодні, 20 квітня, в Севастополі відомий кримський плавець-марафонець Олег Софяник здійснив заплив з нагоди трагічної дати - 75-ї річниці депортації кримськотатарського народу. 18 травня 1944 року весь народ, незаконно звинувачений в пособництві німецьким окупантам, був насильно висланий за межі Батьківщини в Середню Азію, Сибір - всього близько 200 тисяч чоловік", - повідомив блогер.

Зокрема, плавець-марафонець дав коментар стосовно трагічної дати для кримських татар.

"Цей заплив я присвячую багатостраждальному кримськотатарському народу, який переніс стільки горя, бід і поневірянь, як жоден народ світу", - повідомив Софиняк.

"Депортація 1944 року - жахлива трагедія Кримськотатарського народу - народу-мученика, досконала тираном Сталіним і його поплічниками. Людей просто відправили на смерть. Щоб таке ніколи не повторилося. Цей заплив присвячую 75-й річниці депортації народу", - додав плавець-марафонець.

Незважаючи на погоду: під час запливу дув сильний вітер (температура повітря +10 градусів, води в Чорному морі +10) - Софяник впевнено подолав дистанцію відстанню 1 км в стилі батерфляй. Він фінішував на пляжі "Ушакова балка" в Севастополі.

Плавець зазначив, що готовий зробити заплив і на велику відстань, наприклад, з Криму до Туреччини. Але для цього необхідно зібрати кошти і отримати відповідний дозвіл на перетин кордону.

Нагадаємо, Павло Клімкін заявив, що значне покращення в ставленні росіян до постаті організатора Голодомору, ініціатора “червоного терору” Йосипа Сталіна свідчить про хворобу російського суспільства.

Українські Національні Новини

Політика