ukenru
krimskiy-aktivist-byelyalov-viyshov-na-svobodu-pislya-adminareshtu

Кримський активіст Бєлялов вийшов на свободу після адмінарешту

 • 6900 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Активіст "Кримської солідарності" Осман Бєлялов вийшов на свободу після 5 діб адміністративного арешту. Про це повідомили "Крим. Реалії", передає УНН.

"У Сімферополі 19 вересня активіст "Кримської солідарності" Осман Бєлялов вийшов на свободу після 5 діб адмінарешту", - повідомили у виданні.

За інформацією ресурсу, звільненого зустрічали рідні, друзі, активісти. Бєлялов заявив, що вважає свій арешт "правовим свавіллям" і методом "боротьби з неугодними".

"Це ж не поодинокий випадок, коли нас судить одна держава за те, що відбувалося в правовому полі іншої держави. Вони називають це боротьбою з екстремізмом, але по суті просто прибирають людей, неугодних владі", - зазначив він.

При цьому він повідомив, що захворів в спецприймальнику, але в цілому відчуває себе нормально.

Нагадаємо, 13 вересня російські силовики в місті Бахчисарай (Крим) провели обшук в будинку активіста "Кримської солідарності", кримського татарина Османа Бєлялова, а також затримали двох чоловіків, які вели відеозйомку обшуків.

Пізніше підконтрольний РФ Бахчисарайський міський суд відправив активіста "Кримської солідарності" Османа Бєлялова під адміністративний арешт на 5 діб у зв'язку з обвинуваченням у "публічному демонструванні символіки забороненої організації і масовому розповсюдженні екстремістських матеріалів".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП