ukenru
krim-ne-stane-tsinoyu-dlya-miru-na-donbasi-zelenskiy

Крим не стане ціною для миру на Донбасі - Зеленський

 • 14654 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Сьогодні влада робить все можливе для припинення війну на Донбасі, але це не означає, що Крим знімається з повістки чи може стати ціною для миру на сході України. Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час виступу на форумі "Age of Crimea 2020 - Час Криму", передає кореспондент УНН.

"Розпочати я хотів би з простих, очевидних речей. Аксіом, що не потребують доведення. Тиждень складається з семи днів, планета Земля кругла, а Крим – це Україна", - сказав Зеленський.

З його слів, українське суспільство може сперечатись щодо багатьох питань, але у питанні Криму українці на 100% єдині. А отже, повернення Криму – це "безспірна частина нашої національної ідеї".

"Шість років тому російська Федерація анексувала Крим. Шість років тому наше життя змінилось. Ми зрозуміли, що живемо у світі, де, нажаль, меморандуми майже нічого не варті, а система міжнародного права та світової безпеки не вдосконалена і вразлива. Сьогодні ми робимо все можливе щоб припинити війну на Донбасі і не втрачати щодня найкращих наших українців. На це направлені всі наші зусилля. Та це не означає, що Крим знімається з повістки чи може стати ціною для миру на Донбасі, миру в Україні", - наголосив Президент.

Нагадаємо, День опору Криму російській окупації відзначають 26 лютого.

Українські Національні Новини

Політика