ukenru
kreml-zayaviv-scho-ne-otrimuvav-iz-vashingtona-propozitsiy-schodo-samitu-iz-ssha-ta-ukrayinoyu

Кремль заявив, що не отримував із Вашингтона пропозицій щодо саміту із США та Україною

 • 30386 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. У Кремлі не отримували пропозицій щодо саміту РФ-США-Україна від американської сторони. Про це російським ЗМІ заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, передає УНН.

Цитата

“Ні. Поки нічого не надходило”, — заявив Пєсков.

Що було раніше

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак під час спілкування з американським дипломатом, директором Євразійського центру Atlantic Council Джоном Гербстом повідомив, що Зеленський запропонував Байдену провести тристоронній саміт разом із Путіним.

За словами Єрмака, Зеленський не виключає проведення таких переговорів у форматі відеоконференції.

Додамо

Переговори Путіна та Байдена відбулися 7 грудня цього року на тлі ситуації із нарощуванням російських військ на українсько-російському кордоні. Відео-розмова президентів тривала 2 години.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США та їхніх союзників, що НАТО не розширюватиметься далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

Як заявив радник США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу за підсумками переговорів Путіна та Байдена, Джо Байден не пішов на поступки Володимиру Путіну щодо гарантій не дозволити Україні вступити до НАТО.

Нагадаємо

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Українські Національні Новини

Політика