ukenru
kreml-perekhopiv-estafetu-vid-radyanskoyi-vladi-y-prodovzhuye-genotsid-krimskikh-tatar-denisova

Кремль перехопив естафету від радянської влади й продовжує геноцид кримських татар - Денісова

 • 11494 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Уповноважена ВРУ з питань прав людини Людмила Денісова сказала, що Кремль фактично перехопив естафету від радянської влади і, так само як 76 років тому, здійснює геноцид кримськотатарського народу. Про це вона написала на своїй сторінці в Telegram, передає УНН.

"Росія продовжує репресії над кримськими татарами – переслідує та проводить незаконні судилища над ними. Сьогодні "Центральный районный суд г. Симферополя" ухвалив рішення щодо оголошення у розшук кримського татарина Едема Бекірова, здійснення якого доручено "прокурору Республики Крым". Днями "Южный окружной военный суд" провів судове засідання відносно Рустема Емірусеінова, Арсена Абхаірова і Ескендера Абдулганіева за відсутності адвокатів, що є грубим порушенням прав на захист та справедливий суд передбачених Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод", - написала Людмила Денісова.

Вона зазначила, що Еміль Джемаденов вже понад 90 днів перебуває в ШІЗО, а Теймур Абдуллаєв – понад 70, що є порушенням не лише міжнародних стандартів поводження з в’язнями, а й російського законодавства. При цьому, адміністрація російської колонії не допускає до громадян України адвокатів, посилаючись на карантинні заходи.

За її словами, ув’язнені 60-річний Сервет Газієв та Ерфан Османов не отримують належної медичної допомоги, хоча мають підвищений артеріальний тиск та інші захворювання.

"Все це свідчить про те, що російська окупаційна влада шукає будь-які приводи, аби продовжити переслідування та знущання з кримських татар. Мета таких дій агресора – зламати дух кримськотатарського народу та усіх, хто відмовляється визнавати Крим російською територією. Кремль фактично перехопив естафету від радянської влади і, так само як 76 років тому, здійснює геноцид кримськоготатарського народу", - додала Людмила Денісова.

Вона закликала міжнародну спільноту продовжити тиск на Росію і змусити її дотримуватись основоположних свобод та прав людини.

Нагадаємо, стало відомо, як працюють колонії та СІЗО з кримськими політв’язнями.

Українські Національні Новини

Політика