ukenru
kreml-obrav-abkhazkiy-variant-rozvitku-konfliktu-na-donbasi-garmash

Кремль обрав "абхазький варіант" розвитку конфлікту на Донбасі - Гармаш

 • 21266 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Кремль обрав "абхазький варіант" розвитку конфлікту на Донбасі, тобто, інтеграція його де-факто. Про це написав представник окремих районів Донецької області в Тристоронньої контактній групі в Мінську Сергій Гармаш у себе в Facebook, передає УНН.

Цитата

"Навздогін вчорашньому "інтеграційному форуму "Русский Донбасс" в окупованому Росією Донецьку. Він цікавий в тому плані, що позначив дві чіткі тенденції. Перша - Росія не має наміру приєднувати до себе цей регіон де-юре. Друга - Кремль обрав Абхазький варіант розвитку конфлікту на Донбасі, тобто, інтеграція його де-факто. На практиці це буде виражатися в поголовній видачі паспортів "ДНР" - "ЛНР", а потім і російських; розрив усіх зв'язків місцевого населення з Україною; зменшення кількості населення (тут і ковід у нагоді); витіснення всіх політично неблагонадійних і штучне створення ідеологічно і етнічно монолітного "російського народу Донбасу", - написав Гармаш.

Деталі

Гармаш також пояснив, "якщо на сьогодні тези Кремля про "внутрішньоукраїнський конфлікт" викликають лише посмішку, оскільки для внутрішнього конфлікту немає ні національного, ні релігійного, ні будь-якої іншого підгрунтя, то зараз під цю тезу створюється "наукова" та фактична основа - населення регіону позиціонують як якийсь окремий від українського, "російський народ Донбасу". Для цього фальсифікується і зовсім ще недавня історія".

"Наприклад, ватажок окупаційної адміністрації РФ в Донецьку Пушилін, кажучи про доктрину "Русский Донбас" вчора заявив: "Мета доктрини - висловити в документі наші внутрішні почуття, той порив, який згуртував нас, коли ми повстали проти несправедливості і лукавства, проти гоніння на все російське, щоб повернутися до свого історичного коріння і відродити славу Донбасу!".

Тобто, причиною "повстання" називається боротьба за "все російське". Але насправді об'єктом маніпуляцій російських і регіональних ЗМІ в 2014 році були ідеї "АнтиМайдану", боротьба проти знесення пам'ятників Леніну і вже десь на 5 місці - страхи за обмеження функціонування російської мови", - зазначив Гармаш і оприлюднив листівку, від березня 2014 року, де "головні тези - соціальні (боротьба з олігархами), навіть під "незалежністю" розумілася "автономія", а не відокремлення від України".

Що було раніше

Як повідомив сьогодні спікер української делегації в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович, в окупованому РФ Донецьку другий день проходить "інтеграційний форум", на якому "обговорюють доктрину "Русский Донбас".

"Цей документ представлений як, "... програмне ідеологічне обгрунтування культури і цінностей "Русского мира" як об'єднуючого початку Росії і Донбасу", - написав Арестович.

Напередодні стало відомо, що в тимчасово окупований Донецьк прибули російські пропагандисти, у тому числі, головний редактор Russia Today Маргарита Симоньян.

У контексті згаданих подій, у Кремлі сьогодні прокоментували питання "приєднання Донбасу до Росії".

Так, зі слів представника Кремля, Росія не збирається "повертати" український Донбас, але продовжить нібито "захищати інтереси російськомовного населення".

Українські Національні Новини

Політика