ukenru
kreml-narazi-rishennya-pro-zaboronu-viyizdu-z-krayini-dlya-cholovikiv-nemaye

кремль запевняє, що рішення про заборону виїзду з рф чоловіків немає: але повідомляють, що їх вже розвертають на кордоні

 • 126798 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Прессекретар президента рф дмитро пєсков заявив, що наразі рішення про закриття кордонів росії для виїзду чоловіків немає. Про це пише УНН, посилаючись на Настоящее время у Telegram.

Деталі

За інформацією російських ЗМІ, росія заборонить виїзд із країни військовозобов'язаним, насамперед чоловікам мобілізаційного віку. Деякі видання стверджують, що це станеться вже сьогодні, інші називають датою закриття кордонів 28 та 30 вересня. Повідомляється, що у соціальних мережах з'являються повідомлення, що чоловіків розвертають на кордоні вже зараз.

Під час пресконференції пєсков зазначив, що "наразі рішень з цього приводу немає". Він також додав, що поки не ухвалювалося жодних рішень щодо запровадження воєнного стану в регіонах.

У кремлі сподіваються, що всі випадки невідповідності мобілізованих потрібним критеріям незабаром будуть виправлені, додав речник президента рф.

Тим часом російська служба BBC пише, що на кордоні росії та Грузії - в районі прикордонного пункту "Верхній Ларс" - помітили російських військових на БТРах. Про це пишуть багато учасників тематичного чату в Телеграмі, супроводжуючи пости фото та відео. Те, що БТР висунулися до прикордонного пункту "Верхній Ларс", підтвердили росЗМІ в прикордонному управлінні фсб по Республіці Північна Осетія - Аланія. Проте, за їхньою версією, незважаючи на побоювання про закриття кордонів, російських громадян продовжують випускати з країни. Люди, які стоять у черзі на кордоні, говорять про те, що блокпости, які не пропускають машини, зараз діють на в'їзді до самої Північної Осетії.

Нагадаємо

21 вересня російський диктатор володимир путін заявив про часткову мобілізацію в рф. Повідомляється, що буде мобілізовано 300 тисяч резервістів.

Після заяви путіна про "часткову мобілізацію" у країні почалася нова хвиля підпалів військкоматів. На кордонах росії з Грузією, Монголією та Казахстаном очевидці фіксують великі черги авто з охочими покинути рф.

25 вересня у Дагестані розпочалися мітинги проти мобілізації. На опублікованих кадрах з мітингу чути залпи.

У Махачкалі (столиця Дагестану) затримали 101 людину на акції.

Українські Національні Новини

Новини Світу