ukenru
krayini-yes-zamorozili-rosiyski-aktivi-na-35-mlrd-yevro-bloomberg

Країни ЄС заморозили російські активи на 35 млрд євро - Bloomberg

 • 100072 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Країни Європейського Союзу заморозили російські активи на суму 35 мільярдів євро через повномасштабне вторгнення в Україну. Про це повідомляє Bloomberg, передає УНН.

Цитата

"Країни Європейського Союзу заморозили активи на суму 35 мільярдів євро (39 мільярдів доларів) у відповідь на вторгнення росії в Україну протягом перших 5,5 тижнів війни, причому Франція очолює список, заморозивши товари та капітал на суму 23,5 мільярда євро", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що Німеччина, найбільша економіка ЄС, поступилася Франції, конфіскувавши активи на суму 341 600 євро за даними 5 квітня. Через тиждень після цієї оцінки Берлін конфіскував супер яхту Dilbar російського мільярдера Алішера Усманова, яку оцінили в 600-750 мільйонів доларів.

"Більшість французьких асигнувань — 22,8 млрд євро — пов'язана із коштами російського центрального банку. У перші дні після вторгнення росії 24 лютого ЄС заборонив усі операції з центральним банком, щоб ізолювати економіку та фінансову систему Москви. Резерви росії становлять близько 640 мільярдів доларів", - зазначається у повідомленні.

У Бельгії були заморожені активи на суму 10 мільярдів євро, що включає відключення семи російських банків від міжнародної платіжної системи SWIFT, таких, як ПАТ Банк ВТБ і Банк Росія, за словами чиновника, який попросив не називати його імені, оскільки інформація є конфіденційною.

Загальна сума Італії склала 1,1 мільярда євро із замороженими активами, включаючи яхти та нерухомість на Сардинії та Тоскані.

На Ірландію припадає заморожування активів на суму 839 млн. євро, на Нідерланди - 516 млн. євро і на Данію - 4195 євро.

Зазначається, що низка країн ЄС, зокрема, Іспанія та Угорщина, поки що не надали відповідних даних.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що Франція заморозила російські активи на суму понад 25 мільярдів доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу