krayini-yes-stavlyat-pid-sumniv-neprozoru-dopomogu-fermeram-u-430-mln-yevro-cherez-posukhu-ta-viynu-v-ukrayini-zmi

Країни ЄС ставлять під сумнів "непрозору" допомогу фермерам у 430 млн євро через посуху та війну в Україні - ЗМІ

 • 699382 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Після того, як Європейська Комісія оголосила про виділення 330 мільйонів євро та затвердження ще 100 мільйонів євро раніше запропонованої допомоги у боротьбі з посухою та наслідками війни в Україні, країни-члени ЄС висловили занепокоєння щодо "непрозорості" процесу прийняття рішень. Про це пише Euractiv, повідомляє УНН.

Деталі

Повідомляє, що Бельгія та Люксембург вирішили утриматися від голосування щодо другого пакету допомоги фермерам.

На думку міністра сільського господарства Німеччини Джема Оздеміра, Комісія представила пакет допомоги "непрозоро", оскільки німецькій делегації передали об'ємний документ лише безпосередньо перед засіданням.

Це не залишило достатньо часу для ознайомлення з пропозицією до того, як потрібно було зайняти позицію. Це не дуже добре», - сказав він.

Інше дипломатичне джерело в ЄС назвало процес, що передував презентації допомоги, "розмитим і закритим".

Співрозмовник Euractiv зазначив що, зважаючи на короткий проміжок часу, не було достатньо часу для адекватної оцінки ринкової ситуації в кожній країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна працює над альтернативними заходами у разі припинення роботи "зернової угоди"

Доповнення

У понеділок, 26 червня, виконавча влада ЄС оголосила про новий фінансовий пакет підтримки сільського господарства на суму 330 млн. євро разом. Також офіційно затвердила перший транш у розмірі 100 млн. євро, який оголосили ще у травні.

Останній був призначений для фермерів у "прифронтових" країнах-членах ЄС, що межують з Україною, включаючи Болгарію, Угорщину, Польщу, Румунію та Словаччину, щоб допомогти подолати логістичні труднощі, спричинені вторгненням росії в Україну.

Затвердження пакету раніше гальмувалося через те, що Угорщина продовжувала застосовувати односторонні обмежувальні заходи щодо імпорту продукції в Україну, скасування яких було передумовою для надання пакету допомоги.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Роковини удару по ТЦ у Кременчуку: троє підозрюваних

     • 636879 переглядiв