ukenru
krayini-yes-planuyut-vidklasti-obmezhennya-tsin-na-rosiysku-naftu-proti-ugorschina-ta-kipr-bloomberg

Країни ЄС планують відкласти обмеження цін на російську нафту, проти санкцій Угорщина та Кіпр - Bloomberg

 • 137985 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Країни Європейського Союзу щосили намагаються досягти угоди про введення стелі цін на російську нафту і, ймовірно, відкладатимуть угоду з цього питання доти, доки не буде узгоджено ширший пакет санкцій, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

За словами людей, знайомих з переговорами, Кіпр і Угорщина входять до числа країн, які висловили незгоду з пропозицією про введення стелі цін. Санкції в ЄС вимагають одностайності, що надає кожній країні право вето.

За словами джерел, Європейська комісія, виконавчий орган блоку, зустрілася на вихідних із державами-членами, щоб спробувати знайти компроміс щодо пакету обмежувальних заходів. Країни можуть наполягати на укладенні попередньої угоди перед неформальною зустріччю лідерів ЄС у Празі 6 жовтня, пише видання.

Багато деталей ще потрібно опрацювати, зокрема, за якою ціною союзники встановлять межу, кажуть джерела. Будь-які заходи мають набути чинності до 5 грудня, коли набудуть чинності раніше застосовані заходи ЄС, які забороняють імпорт морської нафти, а також послуги, необхідні для її доставки.

Інші заходи, що обговорюються, включають контроль за імпортом алмазів і заборону на деякі вироби зі сталі.

За словами джерела, окремо 27 держав-членів також були ближчими до підтримки пропозиції щодо обмеження експорту до росії електронних компонентів, які використовуються у зброї.

"Держави-члени стверджують, що подальше обмеження доступу до електронних компонентів, які використовуються у зброї проти України, є одним з найбільш ефективних інструментів для завдання удару по російській армії, особливо з урахуванням того, що москві потрібно більше зброї для додаткових 300 000 солдатів, яких вона прагне мобілізувати", - пише видання.

Доповнення

ЄС щосили намагається запровадити жорсткіші санкції після того, як президент росії володимир путін оголосив минулого тижня про "часткову мобілізацію" військ і почав проводити засуджені ООН псевдореферендуми про анексію в тимчасово окупованих районах України. Також нещодавно з'явилися повідомлення про те, що українські сили виявили масове поховання в місті Ізюм, яке контролювало росія, відзначає видання.

Українські Національні Новини

Новини Світу