ukenru
krayini-nato-zbilshat-vneski-u-trastovi-fondi-dlya-ukrayini

Країни НАТО збільшать внески у трастові фонди для України

 • 9325 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Країни-члени НАТО збільшують власні внески до низки трастових фондів задля підтримки України. Про це заявив керівник проектів трастових фондів НАТО Фредерік Пежо під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе, передає УНН з посиланням на прес-службу уряду.

"НАТО й надалі підтримуватиме Україну на її шляху до євроатлантичної інтеграції, збільшуючи фінансові внески до цільових фондів", – наголосив Пежо.

Він додав, що роботу трастового фонду з медичної реабілітації військовослужбовців буде продовжено до 2021 року та буде виділено кошти на реалізацію низки проектів.

Своєю чергою, віце-прем'єр-міністр подякувала за послідовність та стійку позицію НАТО.

"Уряд докладе всіх зусиль задля продовження курсу України для набуття членства в Альянсі. Працюємо далі над визначеними напрямами", – зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Також вона поінформувала сторону НАТО щодо ухвалення указу Президента України "Питання європейської та євроатлантичної інтеграції", який визначає задачі та обов’язки державних органів влади в Україні на реалізацію стратегічного курсу до ЄС та НАТО.

Як повідомляв УНН, 24 квітня Президент Петро Порошенко підписав указ про відзначення 23-ї річниці Конституції України у 2019 році, доручивши, зокрема, роз'яснити громадськості значення внесення в Основний Закон курсу на набуття Україною членства у ЄС і НАТО.

Українські Національні Новини

Політика