ukenru
krayini-nato-povinni-pripiniti-viyskovu-diyalnist-bilya-kordoniv-rosiyi-s-lavrov

Країни НАТО повинні припинити військову діяльність біля кордонів Росії - С.Лавров

 • 7260 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Країни НАТО повинні припинити військову діяльність і розгортання інфраструктури біля кордонів Росії. Про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив на виступаючи на саміті ОБСЄ, передає УНН з посиланням на прес-службу МЗС РФ.

"Замість ліквідації розділових ліній вибір був зроблений на користь закритої натоцентричної системи...Альянс взяв курс на просування своїх кордонів, сил, військової інфраструктури на Схід і зміна військового балансу в свою користь. Керівництво альянсу відмовилося від професійного діалогу з Росією і ОДКБ з вироблення колективних заходів боротьби з реальними, а не міфічними погрозами. У підсумку європейський простір фрагментованою на окремі зони з різними рівнями гарантій безпеки. У глибокій системній кризі виявилися жорстка безпеку і складові її режими заходів довіри і контролю над озброєннями", - заявив очільник МЗС РФ.

Як підкреслив С.Лавров, слід припинити войовничу риторику, відмовитися від взаємних звинувачень і перейти до рівноправного засадах взаємоповаги розмови, що дозволить підготувати політичну атмосферу для проведення об'єктивного порівняльного аналізу військових потенціалів в Європі.

"Треба разом розкласти карту континенту і подивитися, що, де і у кого розташоване...тільки після цього можна обговорювати, що ще необхідно зробити для запуску діалогу щодо заходів довіри і контролю над озброєннями...хоча перший обов'язковий крок очевидний - країни НАТО повинні припинити військову діяльність і розгортання інфраструктури біля кордонів Росії, повернути ситуацію, як мінімум, до стану кінця 2013 року. Інакше виходить, що Альянс створює нову військову реальність щодо Росії і хоче домовлятися вже на цій основі", - наголосив С.Лавров.

Як повідомялв УНН, НАТО заявляє про готовність посилити військову присутність на сході Європи.

Українські Національні Новини

Новини Світу