ukenru
krayini-g7-zbirayutsya-nadati-ukrayini-finansovu-pidtrimku-na-30-mlrd-yevro-spiegel

Країни G7 збираються надати Україні фінансову підтримку на 30 млрд євро - Spiegel

 • 159869 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Країни "Групи семи" (G7) можуть надати Україні 30 млрд. євро фінансової допомоги. Про це повідомляє видання Der Spiegel із посиланням на джерело, пише УНН.

Деталі

За інформацією видання, на зустрічі міністрів фінансів G7, яка пройде в Німеччині наступного тижня, планують узгодити фінансову допомогу Києву обсягом близько 30 млрд євро.

Повідомляється, що ці кошти мають бути надані у вигляді позик та грантів, щоб Україні не довелося все повертати.

Доповнення

Bloomberg повідомляв, що ЄС планує мільярдний фонд відновлення України.

Також повідомлялося, що ЄС розглядає можливість випуску спільного боргу для фінансування довгострокового відновлення України, вартість чого може становити сотні мільярдів євро. Очікується, що Єврокомісія, виконавчий орган блоку, представить план як частину ширшого пакета, спрямованого на задоволення фінансових потреб України, 18 травня. Блок хоче створити платформу з країнами "Групи семи", щоб зробити свій внесок у зусилля, при цьому ЄС відіграватиме провідну роль.

Тим часом сьогодні верховний представник ЄС із зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз надасть ще 500 мільйонів євро військової допомоги Україні - що доводить загальний обсяг такої допомоги до 2 мільярдів євро.

Українські Національні Новини

Політика