krayini-g7-zaklikali-rosiyu-povernuti-povniy-kontrol-nad-zaes-ukrayini

Країни G7 закликали росію повернути повний контроль над ЗАЕС Україні

 • 114934 переглядiв

Цитата

«Ми закликаємо росію негайно повернути повний контроль над ЗАЕС її законному суверенному власнику, Україні, вивести весь російський персонал з об’єкта та припинити будь-які спроби безрозсудно та небезпечно поставити ЗАЕС під російське управління, що може ще більше поставити під загрозу її безпеку. і безпечні операції», - йдеться в заяві.

Окрім того, країни G7 засудили неодноразові викрадення росією керівництва та персоналу української АЕС та застосування інших форм тиску на залишився український персонал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 50 працівників ЗАЕС перебувають у російському полоні

«Ці дії ще більше погіршують ядерну безпеку та захищеність ЗАЕС, не дозволяючи ключовому персоналу виконувати свої незамінні функції. Ми рішуче відкидаємо ці безрозсудні, жорстокі та небезпечні дії та вимагаємо негайного звільнення затриманих», - зазначається в заяві.

Доповнення

Глава «Енергоатому» Петро Котін заявив, що на окупованій ЗАЕС ситуація з кожним тижнем лише погіршується. Він вважає, що тривалі перебої з електроживленням станції можуть призвести до другої "Фукусіми".

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі після проведення перемовин з українською та російською сторонами щодо Запорізької АЕС повідомляв, що ситуація нестерпна та потребує негайних дій.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    росія тримає у Чорному морі 24 "Калібрів"

     • 97129 переглядiв

    "Зернова ініціатива": з України вийшло шосте судно для ООН

     • 287801 переглядiв

    На Донеччині під час розмінування загинув рятувальник

     • 174065 переглядiв

    До 19° тепла і майже без опадів: прогноз погоди на завтра

     • 144960 переглядiв