ukenru
kravchuk-ne-vvazhaye-scho-yogo-zastupnika-potribno-shukati-terminovo-delegatsiya-pratsyuye-yak-odne-tsile

Кравчук не вважає, що його заступника потрібно шукати терміново: делегація працює, як одне ціле

 • 20938 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Голова української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук вважає, що не потрібно негайно шукати заступника голови ТКГ, делегація і зараз працює, як одне ціле. Про це він розповів УНН, зазначивши, що кандидат повинен мати план своєї роботи.

“Термінів нема. Вітольд Фокін пропрацював на цій посаді (першого заступника голови української делегації у ТКГ - ред.) трошки більше місяця. Він навіть не зміг уявити, що це за робота. Тому що більше місяця, ви самі розумієте, це дуже мало часу. По-друге, до цього не було такої посади в українській делегації ТКГ, не було. Я не думаю, що це зараз таке завдання, щоб негайно його вирішувати. Або ми, скажімо, стали перед загрозою невиконання якихось дуже важливих повноважень і завдань, а людини, мовляв, немає. Працює делегація, як єдине ціле”, - сказав Кравчук.

Він додав, що питання обрання заступника голови ТКГ буде вивчатися, але робити це терміново немає потреби.

Відповідаючи на запитання, чи справився б він без заступника, якщо раніше такої посади не було, Кравчук відповів: “Якщо така посада з’явилася, значить, можливо, вона буде. І це важливо знати, що ця людина буде виконувати свою роботу. І дуже важливо, щоб вона виконувала її для України професійно”.

За його словами, кандидат на посаду повинен знати, чого він хоче, у нього має бути програма і план.

“Щоб було бачення, у який спосіб можна діяти, виконуючи основне завдання – комунікація та інші форми взаємодії з людьми, які живуть і в неконтрольованих районах Донецької і Луганської областей, так і ті, які живуть на території України”, - додав Кравчук.

Окрім того, він наголосив на тому, що головним критерієм є вміння почути людей.

“Нам потрібно перш за все знати, а чого хочуть люди. Тобто, це є бажання тільки, скажімо, чиновників, тих керівників, якими управляє більше Кремль, а не більше, скажімо, саме вони. Тобто, треба знати настрої людей. Для цього посада, людина, яка буде цим займатися, повинна знати точно, яким способом і якими методами це потрібно досягати. Маючи на увазі найголовніше питання – почути людей”, - сказав Кравчук.

Нагадаємо, за словами представника Донецької області у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Дениса Казанського, посада, як була у Фокіна, у ТКГ фактично скасована.

Як повідомляв УНН, Президент України Володимир Зеленський 30 вересня підписав указ, яким Вітольда Фокіна було увільнено від виконання обов'язків першого заступника голови делегації України у Тристоронній контактній групі, після скандальних заяв останнього.

Українські Національні Новини

Політика