krainy-chleny-nato-vydiliat-ponad-7-mln-dolariv-dlia-ukrainskykh-zhinok-viiskovosluzhbovtsiv

Країни-члени НАТО виділять понад 7 млн доларів для українських жінок-військових

 • 22643 переглядiв

Країни-члени НАТО нададуть українським жінкам-військовослужбовцям понад 7 мільйонів доларів США та 10 тисяч одиниць форми, взуття та іншого військового спорядження.

Одним із перших результатів 75-го саміту НАТО у Вашингтоні стало те, що країни члени Альянсу нададуть українським жінкам-військовослужбовцям допомогу у розмірі понад 7 млн доларів. Про це повідомили у Міноборони, пише УНН.

Деталі

На заході після круглого столу НАТО, присвяченому темі "Жінки, мир, безпека", державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про ініціативу допомоги українським жінкам-військовослужбовцям.

Сьогодні ми робимо крок, щоб забезпечити українських військовослужбовиць необхідним спорядженням. Країни-члени НАТО виділять понад 7 мільйонів доларів США для цієї мети,

- заявив Блінкен.

Також допомога включатиме більше ніж 10 тисяч одиниць уніформ, взуття та іншого військового обладнання.

Міноборони зазначає, що з початку 2023 року тривали переговори з НАТО про збільшення фінансування. У березні 2024 року відбулася зустріч заступниці міністра оборони України Наталії Калмикової з Ірен Фелін, спеціальною представницею НАТО, та Карен МакТір, головою представництва НАТО в Україні.

Під час цих зустрічей сторони досягли домовленостей щодо проведення консультацій і співпраці в питаннях впровадження гендерної рівності в структурах безпеки та оборони України.

Нагадаємо

США та країни-союзники нададуть Україні п'ять стратегічних систем протиповітряної оборони.

Ірина Колеснік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Черкащині вночі збили ворожий "шахед": без наслідків

     • 16370 переглядiв