kozhniy-krayini-yaka-sumnivayetsya-schodo-postachannya-iranom-droniv-rf-mi-gotovi-peredati-mishok-dokaziv-kuleba

Кожній країні, яка сумнівається щодо постачання Іраном дронів рф, ми готові передати мішок доказів - Кулеба

 • 122404 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Україна готова надати докази кожній державі ЄС, що має сумніви щодо постачання Іраном дронів російській федерації. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу у вівторок, передає кореспондент УНН.

Так, у міністра поцікавились щодо бажання ЄС на прохання деяких країн-членів зібрати докази застосування іранських дронів росією в Україні.

Цитата

«Ми готові кожній країні ЄС, яка має сумніви щодо постачання Іраном дронів російській федерації, передати мішок доказів. Ми запитаємо колег у Європейському союзі, хто саме має сумніви, і ми кожному передамо мішок доказів у вигляді уламків використаних росією іранських дронів – хай вони вивчають. Я думаю, це слідство закінчиться дуже швидко», - заявив міністр.

«Не треба шукати приводи, щоб щось не робити. Це шлях до нових руйнувань і нових смертей. Для того, щоб зупинити руйнування, смерті і війну, загалом потрібно робити, потрібно діяти», - додав він.

Нагадаємо

Напередодні у МЗС заявили, що надання зброї для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян робить Іран співучасником злочину агресії, воєнних злочинів та терористичних актів росії проти України.

Сьогодні Кулеба заявив, що вніс на розгляд Президента України пропозицію про розірвання дипломатичних відносин з Іраном.

Додамо

Вранці 17 жовтня російські війська випустили по Києву 28 дронів-камікадзе Shahed-136, вдарило лише п'ять.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до Ради міністрів закордонних справ ЄС із закликом ввести санкції проти Ірану за постачання росії зброї.

Тим часом Іран знову спростував заяви про те, що він постачає росії зброю для війни проти України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Заради ППО: Україна надішле офіційну ноту уряду Ізраїлю

     • 449102 переглядiв

    Україна за крок до розриву дипломатичних відносин з Іраном

     • 157934 переглядiв

    В Україні запрацював державний інтернет-магазин дров

     • 220450 переглядiв