ukenru
kozhen-tretiy-zagibliy-vid-ruk-okupantiv-u-kiyivskiy-oblasti-z-buchi-viyavili-tila-412-zhertv

Кожен третій загиблий від рук окупантів у Київській області - з Бучі: виявили тіла 412 жертв

 • 206215 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. У Бучі, що під Києвом, яка була тимчасово зайнята російськими військами після вторгнення рф, виявили тіла 412 загиблих та померлих жителів, після відходу звідти окупантів. Про це повідомив Бучанський міський голова Андрій Федорук, пише УНН.

Цитата

"У нас у Бучі закінчується важливий і складний процес – збір та ексгумація тіл загиблих і померлих на території Бучанської громади. Цифра, яку маємо станом на сьогодні – 412. Але її все ще будуть уточнювати на рівні слідчих та експертів, які працюють без вихідних. Це означає, що кожен третій загиблий в Київській області – з Бучі", - зазначив Федорук у Facebook.

Деталі

Зі слів мера Бучі, все ще рахують поранених.

"В окрему справу виділена братська могила коло Церкви Андрія Первозванного по вулиці Богдана Хмельницького, 7-б, де загалом дістали 117 тіл, зокрема 30 жінок та 2 дитини. Там є вбиті, застрелені і закатовані окупантами, є обгорілі тіла цивільних громадян. Є пацієнти лікарні, яких не змогли поховати після 24 лютого, бо росіяни не пускали ритуальну службу на цвинтар. Є кілька хлопців зі Збройних Сил України", - повідомив Федорук.

Тепер, за його словами, головне завдання, – ідентифікувати кожного. "Ми хочемо допомогти родинам поховати загиблих протягом найближчого тижня – до поминальних днів", - зазначив мер Бучі.

Доповнення

2 квітня стало відомо, що всю Київську область звільнили від російських окупантів.

Поліція повідомила, що у Київській області знайшли тіла вже 1084 загиблих мирних жителів після звірств, які здійснювали рашисти. 75% загиблих — це люди, які були вбиті зі стрілецької зброї.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП