ukenru
kostyuk-peremogla-tenisistku-z-top-30-u-matchi-kubka-federatsiy-ukrayina-avstraliya

Костюк перемогла тенісистку з топ-30 у матчі Кубка Федерацій Україна-Австралія

 • 8941 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. П'ятнадцятирічна дебютантка національної збірної України з тенісу Марта Костюк обіграла 26-у ракетку світу Дар’ю Гаврилову у поєдинку другої Світової групи Кубку Федерацій між Україною та Австралією, інформує УНН з посиланням на сайт змагань і ФТУ.

У матчі-відкритті Людмила Кіченок у впертій боротьбі поступилася Ешлі Барті – 6:4, 1:6, 4:6, а потім 15-річна Костюк обіграла Гарилову з рахунком – 7:6 (3), 6:3.

Костюк за 1 годину та 28 хвилин реалізувала 6 із 12 брейк-пойнтів проти 5 із 8 у суперниці, припустилася 9 подвійних помилок на подачі проти 7 у австралійки. Також обидві спортсменки відзначилися 2-ма ейсами.

Таким чином, після першого дня змагань в матчі Кубка Федерації у другій Світовій групі між збірними Австралії та України рахунок нічийний – 1:1.

Зауважимо, що у віці 15 років 227 днів Костюк стала наймолодшою дебютанткою в складі збірної України, яка зіграла матч в Кубку Федерації. Вона побила рекорд Анастасії Пономаренко, яка провела свій перший поєдинок в Кубку Федерації в 1997 році (15 років 282 днів).

Нагадаємо, тенісистки Козлова і Костюк встановили рекорди в рейтингу WTA.

 

Українські Національні Новини

Спорт