ukenru
kosmichna-vantazhivka-dragon-uspishno-zistikuvavsya-z-mks

Космічна вантажівка Dragon успішно зістикувалася з МКС

 • 15366 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН.  Космічна вантажівка Dragon, що належить компанії SpaceX, успішно зістикувався до МКС. Він доставив понад 2,7 тонн вантажу, в тому числі обладнання для 250 наукових експериментів. Про це повідомляє Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA), передає УНН.

Стикуванням керували американські астронавти з МКС Джек Фішер і Пеггі Уїтсон. Серед обладнання, яке доставлено на МКС: піддослідні тварини і комахи, обладнання для вивчення впливу світла і мікрогравітації на насіння рослин.

Ще один проект передбачає вивчення горіння газоподібних речовин в умовах невагомості. Таким чином, вчені планують знизити виділення шкідливих речовин і підвищити ефективність палива.

 

Коли космічну вантажівку наблизився до МКС, його зафіксувала 18-метрова роборукою, керована членами екіпажу МКС.

Dragon пробуде на орбіті до 2 липня, а потім повернеться на Землю і доставить назад результати наукових експериментів. Він сяде на воду в Тихому океані, в районі Каліфорнії

Нагадаємо, fмериканська компанія SpaceX успішно запустила з мису Канаверал ракету-носій Falcon 9 з вантажем для Міжнародної космічної станції.

Українські Національні Новини

Новини Світу