ukenru
koshti-na-programu-yepidtrimka-zvilnili-vid-podatku-ta-viyskovogo-zboru

Кошти на програму "єПідтримка" звільнили від податку та військового збору

 • 22937 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Кошти, що надають громадянам у рамках програми "єПідтримка", звільнено від податку на доходи фізичних осіб та військового збору. Відповідне положення міститься в ухваленому сьогодні проекті закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки сфери спорту, пише УНН.

Деталі

Так, згідно з текстом законопроекту до другого читання було внесено зміни до перехідних положень Податкового кодексу України, відповідно до яких до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб не включається дохід у вигляді допомоги, що виплачується (надається) за рахунок коштів державного бюджету в рамках програми “єПідтримка”.

Крім того, звільняється від оподаткування військовим збором дохід у вигляді допомоги, що виплачується (надається) за рахунок коштів державного бюджету в рамках програми “єПідтримка”.

З цього приводу висловились у Головному науково-експертному управлінні. У зауваженнях ГНЕУ сказано, що назва документу не відповідає його змісту, оскільки “крім положень щодо державної підтримки спорту, проект, всупереч вимогам статті 116 Регламенту Верховної Ради України, доповнено положеннями, що стосуються питання оподаткування податком на доходи фізичних осіб та військовим збором допомоги, що виплачується (надається) за рахунок коштів державного бюджету в рамках програми "єПідтримка”.

До того ж, зазначається, що чинними законодавчими нормами не визначено такого виду “допомоги” та не затверджено “програму “єПідтримка”.

Додамо

2 грудня народні депутати ухвалили у другому читанні законопроект, яким пропонується, зокрема, виплатити 1 тисячу гривень усім повністю вакцинованим проти COVID-19 українцям. Програму назвали "єПідтримка". Закон передбачає збільшення дохідної частини бюджету за рахунок надходжень ПДВ з імпорту на 10,2 млрд грн, спрямувавши ці кошти на надання допомоги в рамках програми "єПідтримка" (5 млрд грн), заходи боротьби з COVID-19 (2,2 млрд грн).

Кошти планують виплачувати на віртуальні платіжні картки через "Дію".

Як писав УНН, цього тижня українці почали отримувати тисячу гривень за вакцинацію двома дозами.

Українські Національні Новини

Політика