korystuvachi-google-drive-povidomyly-shcho-yikh-zavantazheni-faily-znykly-z-khmarnoho-skhovyshcha-bez-poperedzhennia

Користувачі Google Drive повідомили, що їх завантажені файли зникли з хмарного сховища без попередження

 • 53957 переглядiв

Користувачі Google Диску стикаються з проблемами зникнення файлів, причому повідомляється про повне зникнення файлів з хмарного сервісу, втрату доступу до файлів і проблеми зі структурою папок, які повертаються до стану травня 2023 року.

Кілька користувачів Google Диска звернулися до форуму служби підтримки Google із повідомленням, що їх файли повністю зникли з хмарного сервісу. Компанія визнала цю проблему сьогодні у новій темі підтримки спільноти Google, пояснивши, що це стосується "обмеженої підгрупи" користувачів Google Диску для десктопних додатків. Про це повідомляє УНН із посиланням на технологічний сайт The Register.

Деталі

Користувачі Google Диску повідомляють про таємниче зникнення файлів з сервісу, стверджуючи, що безцеремонно зникли файли, які знаходилися у хмарному сервісі шість або більше місяців.

Зокрема, один із користувачів пояснив, що увійшов на Google Диск і побачив, що все залишилося так, як було в травні 2023 року. Проблема не вщухає вже кілька днів, але Google заявляє, що розслідує звіти користувачів Google Drive, - сьогодні компанія визнала проблему, пояснивши, що вона стосується "обмеженої підмножини" Google Drive для користувачів настільних програм. Google зазначає, що це проблема синхронізації для настільних версій Google Диску від 84.0.0.0 до 84.0.4.0.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмін та відновлення посвідчення водія тепер доступні українцям в Італії

Як повідомляє The Register, користувач, який втратив усі свої дані Google Диска з травня, був проведений компанією через процес відновлення даних, включаючи спробу резервного копіювання та відновлення папки DriveFS, - але, поки що безуспішно.

Наразі в ланцюжку 192 користувача, які натиснули кнопку "У мене те саме запитання", і кілька панічних коментаторів із дуже схожими проблемами.

Тим часом, член команди Google Drive на ім'я Saitej опублікував попередження, в якому закликав користувачів не натискати кнопку "відключити обліковий запис" в Google Drive для настільних комп'ютерів. Він також застеріг від видалення або переміщення папки з даними програми, в якій вона знаходиться: Windows:

%USERPROFILE%\AppData\Local\Google\DriveFS

macOS: ~/Library/Application Support/Google/DriveFS

Saitej також рекомендує користувачам зробити резервну копію папки програми в іншому місці, про всяк випадок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучний інтелект: три найбільші економіки Європи виступили проти жорстких обмежень у законодавстві ЄС про ШІ

Ігор Тележніков

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Російські війська обстріляли Херсонщину: одна людина поранена

     • 29881 переглядiв

    ПС ЗСУ попередили про ракету у напрямку Одеси

     • 33899 переглядiв