korumpovana-sudivska-sistema-stavit-pid-zagrozu-otrimannya-transhu-mvf-ekspert

Корумпована судова система ставить під загрозу отримання траншу МВФ - експерт

 • 12167 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. За словами міністра фінансів Сергія Марченка, Україна продовжує перемовини із західними партнерами щодо отримання траншу МВФ. А прем'єр Денис Шмигаль, своєю чергою, пропонує розпочати консультації з Фондом у режимі онлайн. Однак експерти скептичні у своїх оцінках з приводу вірогідності все ж отримати Україною гроші від МВФ до кінця поточного року. І головну причину вбачають у корумпованості українських судів, наводячи в якості прикладу так звану справу "Суркісів-Привату". Про це у коментарі УНН розповів експерт ГО "Бюро аналізу політики" Віктор Бобиренко.

"МВФ нам грошей не дасть, якщо ми не закриємо кілька питань, одне із них – справа "Привату-Суркісів". Виходить так, що судова система України грає проти України. Тобто вона наша - українська, а грає проти нас. І гарантовано, якщо ця проблема не буде вирішена, - а саме невідворотністю того, що Суркіси чи інші пов’язані особи з "Приватом", який було пограбовано та фактично доведено до банкрутства, і державі довелося націоналізувати банк, щоб врятувати банківську систему – в такій ситуації МВФ коштів нам не дасть. І 1,5 млрд, які мали нам зайти ще у вересні – ніхто і у грудні нам їх не дасть. Це все передвиборчі лозунги", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не було доведено, що гроші офшорів Суркісів дійсно належать позивачам - Мін'юст.

Експерт нагадав про існування звіту американської компанії Kroll, який ставить під сумнів взагалі законність походження коштів на "приватівських" рахунках офшорних компаній Суркісів.

"Звіт Kroll є. І його суд мав взяти як доказову базу. Чому цього не робиться? Бо судова система у нас корумпована, і куплений суд і нечесний – саме він ставить під сумнів отримання траншу МВФ", - резюмував Бобиренко.

Нагадаємо, у переліку пересторог МВФ щодо виділення Україні наступного траншу є питання незалежності НБУ та антикорупційних органів, а також сама справа "Суркісів - Привату".

Економісти погоджуються, що саме вона стала наріжним каменем перемовин, бо міжнародні партнери "ніколи не погодяться на фінансування українських олігархів".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд створив Український центр транспланткоординації

     • 12582 переглядiв