ukenru
koroleva-yelizaveta-ii-skasuvala-traditsiyniy-peredrizdvyaniy-obid-iz-rodinoyu-na-tli-splesku-covid-19

Королева Єлизавета ІІ скасувала традиційний передріздвяний обід із родиною на тлі сплеску COVID-19

 • 16461 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Королева Великої Британії Єлизавета ІІ вирішила скасувати традиційний передріздвяний обід з іншими членами королівської сім'ї на тлі побоювань щодо зростання кількості випадків COVID-19 у країні, з посиланням на джерело в Букінгемському палаці повідомляє Sky News, пише УНН.

Деталі

Джерело в Букінгемському палаці підтвердило телеканалурішення скасувати королівський обід, що було ухвалено на тлі того, як варіант коронавірусу "Омікрон" поширюється по всій країні. Це рішення, як зазначається, було запобіжним заходом.

За повідомленнями, у Віндзорському замку було повністю реалізовано плани на різдвяний обід, що мав відбутися наступного вівторка, який 95-річний монарх щорічно влаштовує для своєї великої родини.

Торішній обід також скасували через COVID-19.

Зазвичай королева запрошує своїх дітей, онуків та правнуків приєднатися до неї у Букінгемському палаці, перш ніж вона поїде до Сандрінгема, де перебуває щорічно впродовж Різдва.

Нині у палаці ведуться капітальні ремонтні роботи.

Це Різдво для королеви перше після смерті 73-річного чоловіка, герцога Единбурзького.

Доповнення

У середу у Великій Британії було зареєстровано 78 610 лабораторно підтверджених випадків захворювання COVID-19, при цьому вчені прогнозують ще більш високі показники, оскільки вважається, що Omicron буде поширюватися набагато швидше, ніж переважаючий наразі варіант Delta.

Українські Національні Новини

Новини Світу