kordoni-nato-z-rosiyeyu-stanut-udvichi-dovshimi-stoltenberg

Кордони НАТО з росією стануть удвічі довшими - Столтенберг

 • 482161 переглядiв

Цитата

"У відповідь на незаконну війну росії Фінляндія та Швеція вирішили подати заявку на членство в НАТО, що подвоїть довжину кордону НАТО з росією. На саміті НАТО в Мадриді в червні минулого року всі наші союзники ухвалили історичне рішення запросити Фінляндію та Швецію приєднатися", - сказав Генсек.

Деталі

Він нагадав, що обидві країни розглянули законні занепокоєння Туреччини та виконали зобов’язання згідно з тристороннім меморандумом, погодженим у Мадриді в 2022 році. Столтенберг також привітав рішення Стамбула ратифікувати членство Фінляндії в НАТО.

"Я вітаю це рішення і з нетерпінням чекаю, що Велика національна асамблея ратифікує вступ Фінляндії до майбутніх загальних виборів у Туреччині", - зауважив він.

Окрім цього, Генсек привітав рішення парламенту Угорщини, яка голосуватиме щодо цього питання наступного тижня. Він наголосив, що важливим є те, що і Фінляндія, і Швеція якомога швидше стануть повноправними членами НАТО, "а не те, чи вони вступлять одночасно".

"Я продовжуватиму наполегливо працювати, щоб Швеція якомога швидше стала повноправним членом (НАТО - ред.). Тому що вступ Фінляндії та Швеції зробить їх безпечнішими, наш Альянс сильнішим і продемонструє, що двері НАТО залишаються відкритими", - підсумував генсек.

Нагадаємо

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган 17 березня заявив, що його країна розпочала процес затвердження заявки Фінляндії до НАТО. Питання буде розглянуте у турецькому парламенті. Переговори зі Швецією продовжаться.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Кордони НАТО з росією стануть удвічі довшими - Столтенберг

     • 482161 переглядiв