ukenru
kordon-z-yes-za-bezvizom-peretnuli-3-2-tis-ukrayintsiv

Кордон з ЄС за "безвізом" перетнули майже 3,2 тис. українців

 • 8760 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. З початку дії угоди про безвізові поїздки до країни ЄС та Шенгенської зони кордон з Європою перетнули майже 3200 громадян України. Про це УНН повідомили у прес-службі ДПСУ.

"Від початку запровадження для громадян України безвізових поїздок станом на 12 годину 13 червня кордон з країнами ЄС перетнули понад 150 тисяч наших співвітчизників. Майже 30000 громадян України, слідуючи в Європу, використовували біометричні паспорти. Із них 3170 – це ті українці, які скористалися саме можливостями безвізового режиму і перетинали кордон, маючи лише біометричний паспорт", - йдеться у повідомленні.

При цьому в рамках безвізу 24% громадян - це пасажири авіаційних пунктів пропуску, а решта використовували залізничний транспорт чи перетинали кордон в автомобільних пунктах пропуску на кордоні з ЄС, додали у ДПСУ.

З початку безвізових подорожей у перетині кордону відмовлено 6 громадянам України, переважно через порушення міграційного законодавства країни ЄС під час попереднього перебування, зазначили прикордонники.

Нагадаємо, з 11 червня почав діяти безвізовий режим з ЄС для українців.

Українські Національні Новини

Суспільство