ukenru
korabli-vms-ukrayini-ta-frantsiyi-proveli-spilni-trenuvannya-u-chornomu-mori

Кораблі ВМС України та Франції провели спільні тренування у Чорному морі

 • 10772 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Сьогодні в акваторії Чорного моря відбулися спільні тренування кораблів Військово-морських сил України та Франції. Про це повідомляє УНН із посиланням на Facebook-сторінку ВМС Збройних сил України.

Деталі

"У північно-західній частині Чорного моря середній десантний корабель "Юрій Олефіренко" Військово-морських сил ЗС України разом із фрегатом Військово-морських сил Французької Республіки Auvergne провели тренування типу PASSEX", — ідеться в повідомленні.

Як зазначають, метою тренувань було: підтримати безпеку в Чорноморському регіоні та вдосконалити навченість та взаємосумісність екіпажів кораблів двох країн відповідно до стандартів Північноатлантичного альянсу.

Окрім надводних бойових одиниць від французької сторони, до навчань залучили корабельний транспортно-бойовий гелікоптер NH-90.

Під час відпрацювання елементів тактичного маневрування особовий склад кораблів провів низку спільних тренувань, зокрема: ведення нічного сигналовиробництва з використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської ситуації в районах інтенсивного цивільного судноплавства, тренування зі зв'язку тощо.

Основну увагу приділяли підвищенню взаємосумісності та злагодженості дій екіпажів.

Також  на борту "Юрій Олефіренко" було відпрацьовано тренування з надання допомоги аварійному кораблю із висадженням аварійно-рятувальної групи французького фрегата.

Додамо, що екіпажі кораблів комунікували між собою виключно англійською мовою відповідно до міжнародної системи сигналів MTP.

Нагадаємо

У листопаді Військово-морські сили України провели тренування в Чорному морі з кораблями НАТО.

Українські Національні Новини

Суспільство