ukenru
koordinator-obsye-u-minsku-predstaviv-rezultati-svogo-vizitu-na-donbas

Координатор ОБСЄ у Мінську представив результати свого візиту на Донбас

 • 7780 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Координатор гуманітарної робочої групи посол Тоні Фріш представив результати свого візиту на схід України, який відбувся 3-9 квітня. Про це сьогодні повідомив журналістам спецпредставник ОБСЄ в тристоронньої контактній групі по ситуації на сході України Мартін Сайдік, передає УНН із посиланням на БЕЛТА.

За словами Сайдіка, під час поїздки в місця утримання по обидві сторони від лінії зіткнення Фріш зустрічався з утримуваними особами, їх рідними та близькими, а також з родичами зниклих без вести.

Відповідаючи на питання про труднощі зустрічі з утримуваними в зв'язку з конфліктом, Мартін Сайдік зазначив, що Тоні Фріш з даного питання був лише на українському боці.

ЧИТАЙТЕТАКОЖ: Окупанти у Луганську не дали координатору ОБСЄ побачитися з трьома українцями

"Він відвідав утримуваних у в'язниці в Маріуполі. Хотілося б у цьому зв'язку нагадати, що за міжнародним гуманітарним правом Міжнародний комітет Червоного Хреста повинен мати доступ до утримуваним по обидві сторони від лінії зіткнення. МКЧХ поки має такий доступ лише на території, підконтрольній уряду України", - сказав дипломат.

Як повідомляв УНН, координатору гуманітарної групи ОБСЄ Тоні Фрішу родини передали листи для заручників у тюрмах окупованого Луганська і Донецька, з проханням - передати їх і привезти відповіді. Питання щодо листів українська сторона піднімала сьогодні на гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську. Чіткої відповіді вона так і не отримала.

Українські Національні Новини

Політика