ukenru
konvertatsiyniy-tsentr-z-obigom-ponad-1-mlrd-grn-likviduvali-na-donechchini

Конвертаційний центр з обігом понад 1 млрд грн ліквідували на Донеччині

 • 8884 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Міжрегіональний конвертаційний центр з обігом понад 1 млрд грн ліквідували на Донеччині. Він працював з клієнтами з Донецької, Дніпропетровської, Київської, Кіровоградської, Харківської областей, надаючи їм послуги з мінімізації податків. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Донецької області.

29-го червня прокуратурою Донецької області спільно із співробітниками оперативного, слідчого підрозділів податкової міліції, а також управління оперативного забезпечення на окремих територіях зони АТО головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області у рамках розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), що призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України ліквідовано міжрегіональний конвертаційний центр з обігом понад 1 млрд грн.

"Встановлено, що зловмисники, використовуючи офісні приміщення у Донецькій та Миколаївській областях, працювали з клієнтами з Донецької, Дніпропетровської, Київської, Кіровоградської, Харківської та інших областей України, надаючи підприємствам реального сектору економіки послуги з мінімізації податкових зобов’язань", - йдеться у повідомленні.

Під час санкціонованих судом обшуків виявлено та вилучено 35 печаток фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку, документи бухгалтерського обліку, банківські картки, чорнові записи тощо, а також грошові кошти на загальну суму понад 600 тис грн.

Наразі проводяться усі необхідні оперативно-слідчі та розшукові дії щодо встановлення повного кола осіб, причетних до зайняття вказаною протиправною діяльністю.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв УНН 26 червня, конвертаційний центр з місячним обігом у 30 млн грн викрили в Одесі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП