ukenru
kontrrozvidka-sbu-zatrimala-39-boyovikiv-u-zoni-oos

Контррозвідка СБУ затримала 39 бойовиків у зоні ООС

 • 14153 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Військовою контррозвідкою СБУ зі складу Об’єднаних сил у взаємодії з Нацполіцією України від початку операції Об’єднаних сил припинена протиправна діяльність 39 учасників НЗФ на Донбасі. Про це УНН повідомили у прес-центрі ООС.

"Від початку операції Об’єднаних сил викрито 51 учасника та посібника терористичних організацій "ЛНР/ДНР", 39 із яких затримано, 12 оголошено у розшук", - йдеться у повідомленні.

Так, упродовж травня-серпня 2018 року за матеріалами військової контррозвідки СБУ судовими інстанціями Донецької та Луганської областей винесено 26 (21 та 5 відповідно) обвинувальних вироків за статтями 256, 258-3 та 260 КК України.

До позбавлення волі на строки від 6 до 9 років засуджено п'ятьох колишніх бойовиків, від 3 до 5 років отримали 14 прихильників "руського миру", які зазіхали на територіальну цілісність України. На 3 та менше років позбавлені волі семеро осіб, які сприяли діяльності терористичних організацій, додали у штабі.

"Частина затриманих громадян України, які були обманом втягнуті до проросійських бандформувань, не мали на своїх руках крові та співпрацювали зі слідством, надаючи допомогу зі встановлення організаторів та найбільш активних учасників протиправних дій на Донбасі, звільнені від кримінальної відповідальності", - зазначили у штабі.

На розгляді в судах перебувають три справи, ще за шістьма кримінальними провадженнями тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у лавах ЗСУ викрили військового, який "зливав" інформацію бойовикам.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП