ukenru
kontrnastup-v-kharkivskiy-oblasti-zsu-vidkinuli-rosiyan-na-liviy-bereg-richok-siverskiy-donets-ta-serednya-balakliyka-isw

Контрнаступ в Харківській області: ЗСУ відкинули росіян на лівий берег річок Сіверський Донець та Середня Балаклійка, – ISW

 • 721421 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) повідомляють, що українські військові провели контратаку в Харківській області поблизу Балаклії, яка, ймовірно, відкинула російські війська на лівий берег річок Сіверський Донець і Середня Балаклійка 6 вересня. Про це інформує УНН.

Деталі

Наші воїни звільнили селище Вербівка та південно-західний район Балаклії. Тепер лінія фронту тепер проходить у районі Балаклії.

Численні російські джерела визнали українські успіхи у Вербівці та повідомили, що російські сили зруйнували невизначені мости в східних околицях Балаклії, щоб запобігти подальшому українському просуванню.

Ймовірно, російські сили вже не утримують своїх попередніх позицій у Байраку та Новій Гусарівці (на південь від Балаклії на правому березі річки Сіверський Донець). Ймовірно, російські війська залишили Байрак і Нову Гусарівку наприкінці серпня. На знімках, опублікованих 30 серпня, видно, що російські війська підірвали міст через річку Сіверський Донецьк біля Байрака в невстановлену дату.

Діяльність по руйнуванню мостів свідчить про планове відведення Росії. Генштаб України 6 вересня повідомив, що російські війська завдали авіаударів по Байраку, вказуючи на те, що українські сили могли просунутися в цьому районі.

Ключові висновки:

  • Українські війська продовжують блокування оперативного рівня та завдають ударів по російським матеріально-технічним вузлам, транспортним засобам, скупченням живої сили та техніки, а також пунктам управління в Херсонській області.
  • Російські та українські джерела обговорювали кінетичну активність на північний захід від міста Херсона та на заході Херсонської області вздовж річки Інгулець.
  • Російські сили досягли поступових успіхів на південь від Бахмута та продовжили наземні атаки на північ, північний захід і південний захід від міста Донецьк.
  • Російська влада продовжує висувати умови для русифікації українців, які проживають на окупованій Росією території України.

Українські Національні Новини

Війна