ukenru
kontrabandnu-zbroyu-z-ssha-porodzhuye-organizovanu-zlochinnist-mzs-meksiki

Контрабандна зброя з США породжує організовану злочинність — МЗС Мексики

 • 19839 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Контрабандна вогнепальна зброя з США породжує організовану злочинність в Мексиці, і уряд країни розглядає боротьбу з нелегальним ввезенням зброї як один із пріоритетів. Про це йдеться в комюніке, опублікованому днями МЗС Мексики, передає УНН

У документі зазначається, що 7 з 10 одиниць зброї, застосовуваних злочинцями, причетними до вбивств і тяжких злочинів на території Мексики, ввезені з США. В останні десять з гаком років мексиканські злочинці все ширше використовують контрабандну зброю зі Сполучених Штатів.

У 1997 році в Мексиці вогнепальну зброю застосовувалося лише в 15 проц. вбивств, а зараз цей показник зріс до майже 70 проц., говориться в комюніке.

21 липня міністр закордонних справ Мексики Марсело Ебрард під час зустрічі в Мехіко з держсекретарем США Майклом Помпео заявив, що Мексика і США повинні розгорнути спільні операції в прикордонних пунктах, де зосереджена нелегальна торгівля зброєю, і зажадав від Вашингтона нести спільну відповідальність за вирішення проблеми контрабанди зброї.

Нагадаємо, Верховний суд США дозволив використовувати 2,5 млрд доларів з коштів Пентагону на зведення стіни.

Українські Національні Новини

Новини Світу