ukenru
kongres-ssha-zbirayetsya-zbilshiti-bezpekovu-dopomogu-ukrayini-u-2017-rotsi

Конгрес США збирається збільшити безпекову допомогу Україні у 2017 році

 • 10846 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. У конгресі США офіційно представлено узгоджений сенатом і палатою представників текст проекту закону про “Бюджет США на 2017 рік на потреби національної оборони” і збирається збільшити до 350 млн дол. асигнування на безпекову допомогу Україні у 2017 році, передає УНН з посиланням на прес-службу посольства України в США.

"Сума коштів, яку американські законодавці пропонують виділити для надання безпекової допомоги Україні, у тому числі летальних видів озброєнь, у наступному бюджетному році збільшена до 350 млн дол. США із закладених у аналогічному документі на 2016 рік 300 млн дол. США", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, перелік видів допомоги розширено за рахунок включення до нього надання засобів і технічної підтримки для розробки цілісної системи моніторингу державного кордону України, а також допомоги у підготовці штабних офіцерів та вищого військового командування ЗСУ.

"Законопроект має бути проголосований сенатом і палатою представників ближчими днями. Представлений документ свідчить про збереження в Конгресі США високого рівня двопалатної і двопартійної підтримки України у боротьбі з російською агресією", - додали у посольстві.

Раніше нардеп Д.Тимчук зазначив, що сенат США має лише місяць на прийняття законопроекту про підтримку України.

Українські Національні Новини

Політика