kompleksna-vidbudova-golovi-ova-rozpovili-yak-trivaye-pilotniy-proekt-u-shesti-naselenikh-punktakh

Комплексна відбудова: голови ОВА розповіли, як триває пілотний проект у шести населених пунктах

 • 557737 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль заслухав голів ОВА щодо реалізації експериментальних проєктів відновлення. Таким чином ще шість населених пунктів відбудують за принципом «краще, ніж було». Про це повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата

“Заслухав голів ОВА щодо реалізації експериментальних проєктів відновлення. Це шість відібраних населених пунктів, які комплексно відбудовуватимуться за сучасними стандартами та принципом «краще, ніж було». Проєкти мають стати посібником для майбутньої відбудови всієї України”, - повідомив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд виділив 16 млрд грн на відбудову міст постраждалих від російської агресії

Деталі

Голови ОВА розповіли про ситуації з комплексною відбудовою. 

Завдяки успішному розмінуванню села Посад-Покровське, як повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, вдалося повністю відновити електро- та водопостачання. В даний час продовжується робота з підведенням води до будинків, а будівництво перших об'єктів планується розпочати вже в цьому місяці.

Голова Харківської ОВА, Олег Синєгубов, оголосив про успішне розмінування Циркунівської громади на 90%. В результаті цієї операції, всі комунікаційні системи були відновлені. Крім того, в області планується відновлення житлової інфраструктури в містах Ізюм та Дергачі, а також у кількох інших населених пунктах.

А за словами голови Сумської ОВА Володимира Артюха, у місті Тростянець всі плановані заходи з підготовки проєктів були успішно завершені. Розпочалися роботи з будівництва розв'язки, а до середини серпня планується початок відновлення вокзалу.

Також висловились голови ОВА північних областей, а саме: Житомирщини, Київщини та Чернігівщини.

У селі Ягідне на Чернігівщині відновлення після руйнувань буде проводитись у три етапи, повідомив голова ОВА В’ячеслав Чаус. Перша черга включатиме відновлення приватних житлових будинків, друга черга охопить клуб і бібліотеку, а третя передбачає створення меморіалу в школі, яка стала місцем страшної трагедії для мешканців, організованої росіянами. Громадські слухання щодо проєкту відновлення села заплановані на неділю, де мешканці визначатимуться зі стилем, у якому буде відновлюватись село.

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко поділився хорошими новинами про відновлення Бородянки та Мощуна. У Бородянці вже відновлено електро-, тепло- та водопостачання. Проводять капітальний ремонт чотирьох багатоквартирних будинків за програмою United24. За допомогою міжнародних партнерів також відновлюються школа та дитячий садок. У Мощуні планується ремонт основної дороги до майбутнього меморіалу. Відновлюють амбулаторію та шукають земельну ділянку для школи та дитячого садка.

Також голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко повідомив про значний прогрес у відновленні об'єктів на території області. Вже відновлено 70% знищених споруд завдяки спільним зусиллям з Мінінфраструктури. Також здійснюються заходи з захисту енергетичних об'єктів. Крім того, область активно готується до розвитку інфраструктурних проєктів.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі