kompaniyi-pfizer-ta-biontech-postachatimut-svoyiy-vaktsini-vid-koronavirusu-dlya-covax

Компанії Pfizer та BioNTech постачатимуть свої вакцини від коронавірусу для COVAX

 • 14042 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Компанії Pfizer та BioNTech поставлять невелику кількість своїх вакцин від COVID-19 для програми COVAX. Про це повідомляє УНН з посиланням на Business Insider.

Деталі

Компанії Pfizer та BioNTech поставлять невелику кількість вакцини проти COVID-19 для COVAX. Зокрема, вакцини призначатимуться для медпрацівників. Скільки саме вакцин поставлять - невідомо.

Про це стало відомо після того, як Ентоні Фаучі, головний медичний радник президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена, заявив, що нова адміністрація США планує приєднатися до COVAX

Якщо вакцину затвердять, то вона стане другою, що постачатиметься в рамках програми COVAX, разом з AstraZeneca Оксфордського університету. Окрім того, програма співпрацює з інститутом сироваток в Індії та Sanofi-GSK, але їх вакцини все ще перебувають на стадії випробувань

Вакцину Pfizer-BioNTech можна транспортувати при температурі мінус 70 градусів за Цельсієм, тому її складно розповсюджувати навіть у багатих країнах.

Варто нагадати

Вакцинація з використанням препарату, виробленого Pfizer і BioNTech, стартувала в Норвегії 27 грудня. Першими в країні були щеплені постояльці будинку для літніх людей в Осло. На початку року стало відомо, що три людини в різних населених пунктах, які отримали вакцину, померли.

Раніше УНН повідомляв, що ВООЗ не виявила зв'язку між щепленням Pfizer та випадками смерті літніх людей.

Додамо, Україна очікує на перші поставки вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 за програмою COVAX у березні 2021 року.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Україна посідає 120 місце з розвитку фінансового ринку

     • 15868 переглядiв