kompaniya-ukrgidroenergo-podala-pozov-do-yevropeyskogo-sudu-cherez-zakhoplennya-okupantami-kakhovskoyi-ges

Компанія "Укргідроенерго" подала позов до Європейського суду через захоплення окупантами Каховської ГЕС

 • 178779 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Компанія "Укргідроенерго" подала позов до Європейського суду через захоплення військовими РФ Каховської ГЕС у Херсонській області, інформує УНН.

Деталі

Незалежні експерти оцінили суму близько 17 мільярдів збитків завданих росіянами активам "Укргідроенерго". Здебільшого це стосується Каховської ГЕС, що у Херсонській області, пише Суспільне.

За словами директорки департаменту юридичного забезпечення та майнових відносин ПрАТ "Укргідроенерго" Юлії Толчініної-Бурунської, 15 вересня компанія звернулась до Європейського суду з прав людини із заявою про відшкодування збитків, завданих "Укргідроенерго" в результаті російської військової агресії. Країна-агресорка порушила право Укргідроенерго на повноправне володіння своїм майном, тому і має нести відповідальність.

Цитата

"Як ми знаємо, Європейський суд з прав людини - є міжнародним органом. Він може розглядати заяви, подані особами, які скаржаться на порушення своїх прав. Тому товариство розраховує, що сума завданих збитків буде підтверджена саме рішенням ЄСПЛ як поважної міжнародної організації, а також, що заява буде розглянута", - говорить Юлія.

Нагадаємо

5 жовтня Генштаб повідомляв, що біля Каховської ГЕС, ворог перемістив до 150 поранених військовослужбовців та близько 50 одиниць пошкодженої військової техніки.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    ЗСУ до Херсона залишилося менше ніж 30 км, — Арестович

     • 275342 переглядiв

    Окупанти за добу обстріляли 5 громад на Сумщині

     • 123775 переглядiв

    Євробачення-2023 проведуть у британському Ліверпулі

     • 237249 переглядiв