kompaniiam-ta-pidpryiemtsiam-dovedetsia-zminiuvaty-vsiu-dokumentatsiiu-tse-znachni-vytraty-predstavnyk-biznesu-pro-naslidky-mozhlyvoho-pereimenuvannia-brovariv

Компаніям та підприємцям доведеться змінювати всю документацію, це значні витрати - представник бізнесу про наслідки можливого перейменування Броварів

 • 59823 переглядiв

Представник бізнесу прокоментував наслідки можливого перейменування Броварів.

Якщо Верховна Рада проголосує за постанову про перейменування міста Бровари на Броварі, то різним компаніям та підприємцям доведеться змінювати всю документацію. І це лише один напрямок можливих витрат значних коштів. Таку думку озвучив директор департаменту регіонального розвитку ТОВ "Фірмова мережа "Київхліб", депутат Броварської міської ради Віктор Гайдуков в коментарі УНН.

Деталі

"Усім підприємствам треба буде міняти документацію. Таблички нові в місті робити. Кожному жителю треба буде все міняти. Ніхто не підраховував, але це дуже дорого. Ці кошти можна спрямувати на ЗСУ, і це сьогодні набагато важливіше", - зазначив Віктор Гайдуков.

Депутат нагадав, що 11 липня на позачерговій сесії Броварської міської ради було ухвалено рішення звернутися до голови Верховної Ради Руслана Стефанчука з проханням не виносити постанову про перейменування Броварів на розгляд.

Підкреслив, що це звернення ґрунтувалося на висновках науковців про недоцільність зміни назви міста.

"У нас 11 липня була позачергова сесія, на яку було винесено питання про звернення до ВР щодо перейменування міста Бровари на Броварі. Там була надана інформація щодо експертної думки науковців та істориків. Посилаючись на цю інформацію, я роблю однозначний висновок, що місто перейменовувати не потрібно", - підсумував Гайдуков.

Перейменування Броварів: іспит з демократії для Верховної Ради16.07.24, 16:29

Додатково

Нардеп Віталій Безгін, який не підтримує перейменування міста Бровари на Броварі, водночас зазначає, що думка громади у цьому питанні не є переконливим аргументом. Свою позицію він мотивує тим, що жителі міст, які мають відверто радянські або імперські назви, так само виступають проти перейменувань.

Також Безгін переконує, що через прогалини у законодавстві перейменування населеного пункту автоматично не потягне за собою перейменування громади. А тому не буде жодних додаткових видатків, зокрема, на зміну документації.

Контекст

На позачерговій сесії депутати Броварської міської ради майже одноголосно ухвалили рішення підтримати ініціативу щодо збереження назви міста "Бровари" та звернутися до Верховної Ради України з клопотанням щодо збереження назви міста "Бровари" з урахуванням наукових та історичних досліджень.

Постанову про перейменування Броварів на Броварі раніше зареєструвала група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським.

Коментуючи рішення міськради, мер Броварів Ігор Сапожко зазначив, що є три висновки наукових установ Національної академії наук України про те, що назва "Бровари" є історичною, і її треба зберегти.

Додав, що голосуванням на позачерговій сесії депутати підтвердили позицію більшості жителів Броварів, які виступають проти зміни назви міста.

Громада нашого міста проти перейменування. Воно може призвести до додаткових витрат з бюджету – депутат Броварської міськради 19.07.24, 13:22

Захар Подкидишев

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    У Львові прощаються з Іриною Фаріон

     • 10793 переглядiв