ukenru
komitet-yep-planerniy-rozglyad-mekhanizmu-prizupinennya-bezvizu-ochikuyetsya-nastupnogo-tizhnya

Комітет ЄП: планерний розгляд механізму призупинення "безвізу" очікується наступного тижня

 • 8584 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Комітет Європейського парламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ підтвердив схвалення механізму призупинення лібералізації візового режиму для третіх країн, зазначивши, що найімовірніше, це питання винесуть на пленарне засідання Європарламенту наступного тижня. Про це йдеться у повідомленні комітету ЄП у Twitter, передає УНН.

"Механізм призупинення "безвізу": угода з Радою ЄС була підтримана комітетом з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ 37/9/2. Планарне голосування ЄП швидше за все відбудеться на наступному тижні", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що 8 грудня після обіду конференція президентів Європарламенту вирішуватиме, чи слід ставити питання механізму призупинення лібералізації візового режиму на голосування на пленарне засідання наступного тижня.

Нагадаємо, 7 грудня Комітет постійних представників (Coreper) підтвердив від імені Ради ЄС, що з Європейським парламентом узгоджено компромісний текст щодо регулювання стосовно перегляду механізму призупинення, який може бути застосований до всіх існуючих угод про лібералізацію візового режиму. Така домовленість була досягнута між Радою ЄС, Європарламентом і Єврокомісією в той же день.

Згідно з рішенням Ради ЄС візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.

Українські Національні Новини

Політика