ukenru
komitet-vr-ukhvaliv-rishennya-pro-nemozhlivist-postavok-vodi-u-krim-do-deokupatsiyi-nardep

Комітет ВР ухвалив рішення про неможливість поставок води у Крим до деокупації - нардеп

 • 39341 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Парламентський комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, національних меншин і міжнаціональних відносин ухвалив рішення про неможливість поставок води в Крим до його деокупації. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"Комітет ВР з питань прав людини, деокупації і реінтеграції окупованих територій Криму і Донбасу, національних меншин і міжнаціональних відносин ухвалив рішення про неможливість поставок води в Крим до його деокупації", - повідомив нардеп.

Нагадаємо, 11 лютого голова фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що пішов би на відновлення подачі води в анексований Крим в обмін на відведення військ на Донбасі. Він зазначив, що це не позиція його як голови фракції “Слуга народу”, а особиста думка. 

Новий глава Офісу президента України Андрій Єрмак запевнив, що не обговорював питання водопостачання анексованого Криму із заступником глави адміністрації президента Росії Дмитром Козаком.

12 лютого в Кремлі заявили, що Крим “не може бути об’єктом для будь-яких обмінів”, однак російська влада готова розглянути пропозиції щодо додаткового водопостачання півострова.

Цього ж дня Арахамія попросив вибачення у тих громадян України, яких “могли образити” слова про можливість відновлення водопостачання окупованого Криму. Водночас він стверджує, що його слова “були вирвані з загального контексту і насправді були трактовкою припущень, озвучених не мною”.

Українські Національні Новини

Політика