komitet-vr-pidtrimav-proekt-postanovi-schodo-situatsiyi-u-parye

Комітет ВР підтримав проект постанови щодо ситуації у ПАРЄ

 • 9836 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Члени комітету Верховної Ради одноголосно підтримали проект постанови про заяву Верховної Ради до членів ПАРЄ щодо засудження спроб зняти обмежувальні заходи у відношенні постійної делегації Російської Федерації у Парламентській асамблеї Ради Європи. Про це повідомив голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв у себе на сторінці Facebook, передає УНН.

"Одноголосно! Комітет ВР із закордонних справ підтримав проект постанови про заяву ВР у зв’язку з ситуацією, що склалася в Парламентській Асамблеї Раді Європи", - написав нардеп.

За його словами, проект постанови вже підписали представники 5 фракцій і позафракційні народні депутати. Розгляд в сесійній залі попередньо призначили на 2 жовтня. Розгляд "скандального" питання в ПАРЄ має відбутися 9 жовтня.

Зокрема в тексті заяви до ПАРЄ народні обранці зазначили, що Російська Федерація до цього часу не продемонструвала прогрес у виконанні попередніх резолюцій організації, бойкотувала її діяльність та не подавала повноваження національної делегації для затвердження, відмовляючись таким чином від "демократичного діалогу", політично і фінансово шантажуючи Раду Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАРЄ прискорив розгляд питання щодо повернення РФ до роботи в асамблеї

На думку українських парламентарів, за таких умов ПАРЄ має суворо дотримуватись своїх інституційних засад. Поступки ж Росії означатимуть визнання ПАРЄ своєї політичної неспроможності слідувати власним рішенням та змусять Верховну Раду України та її Постійну делегацію у Парламентській Асамблеї Ради Європи "здійснити повний перегляд засад, на яких будується співробітництво з Асамблеєю та механізмів такої співпраці".

Нагадаємо, Парламентська Асамблея Ради Європи не зробила жодної заяви щодо рішення Верховного суду Російської Федерації стосовно українського журналіста Романа Сущенка.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Іран збільшує свої запаси урану – МАГАТЕ

     • 56860 переглядiв

    На Сумщині пролунало 89 вибухів

     • 67982 переглядiв

    Байден вшанував загиблих солдатів США на День пам'яті

     • 91518 переглядiв

    Новини по темі

    Комітет ВР підтримав проект постанови щодо ситуації у ПАРЄ

     • 9836 переглядiв

    Рада розширила склад ЦВК до 17 членів

     • 13668 переглядiв

    У серпні Україна встановила рекорд з експорту чавуну

     • 14870 переглядiв

    На Правобережжі збережуться високі ризики виникнення пожеж

     • 8973 переглядiв