ukenru
komanduvach-chornomorskogo-flotu-rf-admiral-igor-osipov-zaareshtovaniy-zmi

Командувач чорноморського флоту рф, адмірал Ігор Осипов заарештований - ЗМІ

 • 544654 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. російське вище військове керівництво активно "шукає винних" у втраті флагмана чорноморського флоту рф. Після знищення ракетного крейсера "москва" було усунуто з посади та арештовано адмірала Ігоря Осипова, повідомляє УНН з посиланням на Defense Express.

Деталі

Як пише видання з посиланням на власні джерела, Осипова зняли з посади та заарештували після знищення судна.

Зокрема, у командуванні флоту почали шукати "винного" у знищенні крейсера. Наразі також ведеться розслідування щодо начальника штабу – першого заступника командувача флоту віце-адмірала Сергія Пінчука.

Видання додає, що тимчасово чорноморським флотом керуватиме віце-адмірал Аркадій Романов.

Наголошується, що свого часу Осипов відзначився пророчою для себе заявою, що без крейсера він не зможе бути командувачем флоту.

Цитата

"Чорноморський флот без ракетного крейсера "москва" не може існувати. Не був би я командувачем флоту, якби в мене не було флагмана", – цитує його слова видання.

Окрім цього, видання пише, що перед вторгненням росії в Україну пропагандисти заявляли, що Осипов особисто перевірив здатність крейсера відбивати удари з повітря.

Нагадаємо

13 квітня голова Одеської ОДА Максим Марченко повідомив, що ракетний крейсер "москва" пішов саме туди, куди його послали наші прикордонники на острові Зміїний. З його слів, ракети "Нептун", які стоять на сторожі Чорного моря, завдали російському кораблю дуже серйозних пошкоджень.

Інформацію про те, що "москва" горить, підтвердили і в міноборони росії. Як повідомили, корабель серйозно пошкоджений, екіпаж покинув судно.

Пізніше в ОК "Південь" повідомили, що крейсер "москва" перекинувся і почав тонути після того, як ЗСУ вдарили по ньому ракетами.

В результаті міноборони рф повідомило, що крейсер "москва" затонув.

Українські Національні Новини

Новини Світу