ukenru
kolishnomu-golovi-derzhsluzhbi-u-spravakh-veteraniv-povidomili-pro-pidozru

Колишньому голові Держслужби у справах ветеранів повідомили про підозру

 • 10850 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Слідчі теруправління ДБР повідомили про підозру колишньому голові Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Про це повідомляє прес-служба ДБР, передає УНН.

Слідчі встановили, що у 2015 році Держслужба України у справах ветеранів війни та учасників АТО уклала договори з суб’єктами господарської діяльності про фінансування за бюджетні кошти заходів з психологічної реабілітації постраждалих учасників АТО.

У ДБР зазначили, що керівники згаданих суб’єктів господарювання надали завідомо неправомірні відомості в актах приймання-передачі наданих за договорами послуг. Зокрема, було вказано недостовірні дані щодо кількості учасників АТО, яким нібито було надано послуги, а також щодо обсягу таких послуг.

За даними слідства, колишній голова Держслужби, проявляючи службову недбалість, не перевірив достовірність відомостей, зазначених в актах приймання-передачі наданих послуг, та затвердив їх.

Як повідомили у прес-службі, таким чином екс-керівник відомства тривало не виконував свої службові обов’язки належним чином. Цим самим він фактично сприяв можливості привласнення бюджетних коштів у сумі понад 22 млн грн, виділених для реалізації бюджетної програми з реабілітації військових.

У ДБР наголосили, що посада підозрюваного належить до посад державної служби категорії А.

Наразі проводяться санкціоновані обшуки за місцями проживання осіб, причетність яких до вказаних правопорушень перевіряється.

Як повідомляв УНН, у Чернівцях затримали інспектора ДФС під час отримання хабара від підприємця.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП