kolishnogo-deputata-kharkivskoyi-miskoyi-radi-zasudili-do-3-5-rokiv-za-koruptsiyu

Колишнього депутата Харківської міської ради засудили до 3,5 років за корупцію

 • 995662 переглядiв

КИЇВ. 11 серпня. УНН. Апеляційний суд визнав винуватим колишнього депутата Харківської міської ради Фазилія Аббасова в корупції та засудив його до 3,5 років позбавлення волі, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає УНН.

Деталі

Вказується, що в п'ятницю, 11 серпня, апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора САП на рішення суду першої інстанції від 21.09.2022 року, яким був виправданий колишній депутат Харківської міської ради, та призначив покарання у вигляді 3,5 років позбавлення волі.

У виконання цього рішення колишнього посадовця було взято під варту в залі суду. Рішення може бути оскаржено у касаційному порядку до Верховного Суду протягом трьох місяців.

Доповнення

Раніше у 2016 році директор комунального підприємства Харкова, який також був депутатом міської ради, вніс зміни до тендерної документації на закупівлю обладнання. Зміни були зроблені на користь фірми, яка була пов'язана з директором. Як наслідок, комунальне підприємство отримало продукцію, яка не відповідала вимогам тендерної документації.
Зловживання директора завдали комунальному підприємству збитків на суму близько 1 млн гривень.

Ця сума включає вартість обладнання, яке було придбано за надмірною ціною, а також комісію, яку отримала фірма-постачальник. Частина цих коштів була перерахована фірмою-постачальником на рахунки компанії, бенефіціарним власником якої був директор комунального підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обрано запобіжний захід одному зі спільників нардепа Гунька, якого викрили на хабарі

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У МХП розпочали посівну озимих культур під урожай 2024 року

     • 2405995 переглядiв