ukenru
kolishniy-soldat-ssha-afgantsi-yakikh-ya-navchav-zaraz-voyuyut-iz-putinim-v-ukrayini

Колишній солдат США: Афганці, яких я навчав, зараз воюють із путіним в Україні

 • 2092221 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Томас Каса колишній солдат США сил спеціального призначення ("Зелені берети") в Іраку та Афганістані, у статті New York Times розповів, що його підрозділ спеціалізується на навчанні та бойових діях на стороні місцевих сил, передє УНН.

Деталі

За словами Каса, після виходу американських військ з Афганістану та внаслідок відсутності державної підтримки некомерційних організацій, які допомагали колишнім союзникам, багато висококваліфікованих командосів прийняли пропозиції вступити на військову службу у складі російської армії в Україні.

Автор оцінив кількість афганців, навчених американцями, у 20–30 000 осіб, вказуючи на те, що їм буде дуже важко відмовитися від будь-яких коштів.

"Хоча путін обіцяє стимулювати цих афганців, якщо вони будуть битися на боці росії, щоб поліпшити умови життя своїх сімей, змусивши їх отримати 1500 доларів і надавши їм російське громадянство, це ніщо порівняно з долею, яка чекає на них у міру їхнього розгортання на передовій у Донбасі, де Їх розриває на частини та сама зброя американського виробництва, яка колись підтримувала їх у бою", - йдеться в повідомленні.

"Після грубого злодіяння виведення військ, я не думав, що є ще "червоні лінії", які потрібно перетнути, якусь додаткову моральну шкоду, яку можна завдати тим з нас, хто служив чи працював, щоб врятувати наших союзників. Тим не менш, з цим жахливим відкриттям, що наші найближчі партнери тепер проливають кров за росію, ми тут. Черговий раз", - розповідає солдат.

Далі він продовжив: "І це був спритний і хитрий хід пана путіна, який збільшує смертоносність своїх солдатів на передовій, не ризикуючи життям росіян. Ці солдати не любителі, призовники чи засуджені. Це перевірений у боях загін спеціальних операцій, підготовлений найкращими бійцями Америки. Може, вони й не схиляють шальки терезів війни на користь росії, але вони компетентні. Українці загинуть від їхніх рук".

Багато колишніх співробітників афганських служб безпеки звинувачують Сполучені Штати в тому, що вони покинули їх після того, як минулого року таліби відновили владу. Вони також кажуть, що проблеми бідності та безпеки впливають на їхнє рішення вступити до ПВК Вагнера в пропозиціях про вербування.

Українські Національні Новини

Новини Світу