kolishniy-morpikh-zvilneniy-z-rosiyskoyi-vyaznitsi-distav-poranennya-u-boyakh-v-ukrayini

Колишній американський морпіх, звільнений з російської в’язниці, дістав поранення у боях в Україні

 • 422104 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Колишній морський піхотинець США Тревор Рід, якого звільнили з російської в'язниці у 2022 році, зазнав поранення на фронті в Україні. Про це пише CNN із посиланням на заступника офіційного представника Держдепартаменту США Веданта Пателя, передає УНН

Цитата

"Ми знаємо, що Тревора Ріда поранено під час бойових дій в Україні. Я хочу внести ясність: Рід не займався ніякою діяльністю від імені уряду США", — сказав Патель.

Деталі

У Держдепі уточнили, що урядові структури не уповноважені евакуювати приватних осіб із України. Тому допомогу Тревору Ріду у переміщенні до Німеччини надавала неурядова організація.

Контекст

25 липня видання The Messenger повідомило, що американець Тревор Рід дістав поранення в Україні та попросив Держдеп США про допомогу. Як уточнили журналісти, колишній морський піхотинець після звільнення та повернення до США у 2022 році вирішив поїхати воювати в Україну. Близько двох тижнів тому його було поранено. Чоловік підірвався на міні та отримав осколкові поранення.

Після цього Тревор Рід лікувався в Києві і хотів виїхати за підтримки американської влади, але це виявилося складно зробити через його контракт з українською армією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ Держдепі США заявили про посилення військової співпраці між Іраном та рф

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Франція допоможе відновити культурну спадщину Одещини

     • 171279 переглядiв