ukenru
kolchenko-u-rosiyi-pripiniv-goloduvannya

Кольченко у Росії припинив голодування

 • 7522 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Засуджений до 10 років ув’язнення в Росії український активіст Олександр Кольченко, який 31 травня оголосив голодування, заявив, що припиняє голодування. Про це на сторінці у Facebook повідомив його адвокат Андрій Лепехін, передає УНН

"Олександр Кольченко сьогодні припинив голодування. З його слів, він дуже ослаб, вже став непритомніти. У нього впав рівень цукру в крові, і йому вже ставили глюкозу. За час голодовки його вага знизилася до 54 кг. Він втратив 10 кілограмів", - заявив Лепехін.

Як повідомляв УНН, 2 червня Росія не пустила до Кольченка українського консула

Нагадаємо, український політв'язень Олег Сенцов 14 травня оголосив голодування. Таким чином він вимагає відпустити всіх українців, які перебувають в Росії і на території аннексованого Криму.

Вслід за Сенцовим у знак солідарності із ним голодування оголосив Олександр Кольченко, засуджений в РФ за звинуваченням у терористичній діяльності.

Додамо, що Кольченко 25 серпня 2015 року був засуджений російським судом до 10 років позбавлення волі за обвинуваченням у підготовці терактів в Криму. Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року за аналогічним звинуваченням.

Українські Національні Новини

Політика