kokayin-u-bilomu-domi-cekretna-sluzhba-ssha-pripinyaye-rozsliduvannya

Кокаїн у Білому домі: Секретна служба США припиняє розслідування

 • 395307 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Секретна служба США закрила розслідування за фактом виявлення кокаїну у Білому домі, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

У службі заявили, що намагалися встановити підозрюваного за відбитками пальців, слідами ДНК та відеодоказами, але не змогли цього зробити.

Невеликий пластиковий пакет, у якому зберігалися наркотики, був виявлений у місці, доступному для загалу, і де перед входом до Білого дому зберігаються мобільні телефони та інші особисті пристрої.

Після того, як його було виявлено, було встановлено запобіжні затвори, щоб можна було визначити, що речовина "не була хімічним або радіологічним матеріалом, що загрожує безпеці Білого дому", ідеться у заяві Секретної служби.

Аналізи матеріалу показали, що це був кокаїн, і було проведено подальший аналіз складу речовини. Криміналістична лабораторія ФБР також провела розширений аналіз відбитків пальців та ДНК на упаковці.

Тим часом, Секретна служба продовжувала розслідувати, як речовина потрапила до Білого дому, перевіряючи системи безпеки за день до виявлення кокаїну. Вона склала "перелік кількох сотень людей", які "могли отримати доступ" до місця, де було виявлено наркотик.

У середу Секретна служба США отримала дані судово-медичної експертизи від ФБР. Вона показала, що недостатньо доказів ДНК для порівняння, і не було "прихованих відбитків пальців".

"Тому Секретна служба не може порівнювати докази з відомим переліком осіб", - йдеться у заяві.

У службі додали, що кадри відеоспостереження також не принесли користі, і це означало б спробу виділити когось із "сотень людей", які проходили через цей район, не маючи для цього жодних речових доказів.

Декілька законодавців висловили невдоволення роботою Секретної служби після конфіденційного брифінгу в четвер.

Доповнення

Кокаїн було виявлено раніше цього місяця в складському приміщенні Західного крила Білого дому, де відвідувачі, які вирушають на екскурсії, повинні залишити свої мобільні телефони.

Президент США Джо Байден і його сім'я перебували в Кемп-Девіді у штаті Меріленд.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни обстріляли п’ять районів Харківщини - ОВА

     • 316215 переглядiв

    Над Одещиною вночі знищили 8 "шахедів"

     • 319832 переглядiв

    У небі над Україною з вечора знищили 16 з 17 "шахедів"

     • 249932 переглядiв